Verloskundig Baken
Verloskundig Baken
61: Voeding vóór en in de vroege zwangerschap met Aileen de Vogel
Loading
/

AFLEVERING OMSCHRIJVING

Over de invloed van voeding op het dagelijks leven wordt steeds meer bekend. In deze podcast praten we met Aileen de Vogel, zij is diëtist en voedingsdeskundige, geeft daarin ook les en begeleidt mensen die zwanger willen worden of al zijn. Kan je met voeding de kans op zwanger worden beïnvloeden? Is er voor een vrouw met een kinderwens nou echt zoveel dat ze niet mag hebben? Of juist wel moet eten? Kan je als partner nog wat doen om je vruchtbaarheid te beïnvloeden? Vandaag gaan wij het met haar hebben over adviezen, fabels en feiten, rondom voeding vóór en ín de vroege zwangerschap.

Shownotes, doneren, of meer info over Verloskundig Baken: www.verloskundigbaken.nl

GASTEN

Aileen De Vogel

Je kan haar hier vinden op Linkedin.

Instagram: @dietistaileendevogel

www.aileendevogel.nl

fotografie: Prisca Visser

SHOWNOTES

Voeding vóór en in de vroege zwangerschap

interessante documentatie/links

Uiteraard Voedingscentrum en ZwangerHapp

Aanbevelingen zwangere vrouwen gezondheidsraad, grondslag wat door voedingscentrum vertaald is naar praktische aanbevelingen en bijv. de app zwangerhapp.

Het programma Slimmer zwanger.

Opzoek naar een diëtiste met specifieke specialisatie: “vind een diëtist functie” van de NVD – hier kun je bijvoorbeeld selecteren op doelgroep zwangerschap of op aandoening DMG, PCOS, Endometriose.

Kwaliteit waarborg, diëtist is een beschermde titel die je krijgt na afstuderen, daarnaast is er een soort BIG > Kwaliteitsregister Paramedici. Daarin moet je net als bij de BIG elke 5 jaar bewijs aanleveren van gevolgde scholingen, werkervaring etc. Dan mag je jezelf ook kwaliteit geregistreerd noemen.

Vergoeding diëtist

ACHTERGROND VAN DE PODCAST

Met deze podcast willen we een podium geven aan vernieuwende onderwerpen binnen de geboortezorg. Hiermee willen we het gesprek opgang brengen en zorgverleners binnen de geboortezorg inspireren.

Verloskundig Baken presentatoren zijn: Kirsten Schatorjé en Myrna Knol

De klankbordgroep wordt gevormd door Jolanda Liebregts, Rachel Reintjes, Karika van Hemert, Marlou Dankers en Esther Feijen – de Jong, Manon Vriezen, Susan Uijttewaal en Kelly de Jong.

Peters Datapraatje wordt mogelijk gemaakt door Peter Achterberg

Editing: Joost Dikker Hupkes

Zeegeluiden en muziek van Zapsplat

Je kan ons vinden op:

www.verloskundigbaken.nl

Linkedin: Verloskundig Baken

Instagram: @verloskundig_baken

Facebook: Verloskundig Baken

Twitter: @verloskundigb

Wil je ons steunen dan kan dat met een kleine maandelijkse bijdrage via petje.af en ook door een eenmalige donatie via deze link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *