Verloskundig Baken
Verloskundig Baken
60: Pre- en perinatale psychologie met Anna Verwaal
/

AFLEVERING OMSCHRIJVING

In deze podcast gaan we het met Anna Verwaal hebben over pre- en perinatale psychologie. Anna is geboorteconsulente, verpleegkundige met moeder- & kindspecialisatie en lactatie-educator. Inmiddels heeft zij zich helemaal toegerust op de pre- en perinatale begeleiding van ouders en vooral ook kinderen. Zij geeft workshops, houdt lezingen wereldwijd, TED-talks en is nu bij ons te gast. Wij mogen haar alles vragen en zijn natuurlijk heel benieuwd naar wat wij als geboortezorgverleners kunnen doen in onze begeleiding. Heeft ze praktische tips die we kunnen toepassen of zijn er dingen die we juist niet moeten doen? Veel luisterplezier!

Shownotes, doneren, of meer info over Verloskundig Baken: www.verloskundigbaken.nl

GASTEN

Anna Verwaal

Je kan haar hier vinden op Linkedin.

ACHTERGROND VAN DE PODCAST

Met deze podcast willen we een podium geven aan vernieuwende onderwerpen binnen de geboortezorg. Hiermee willen we het gesprek opgang brengen en zorgverleners binnen de geboortezorg inspireren.

Verloskundig Baken presentatoren zijn: Kirsten Schatorjé en Myrna Knol

De klankbordgroep wordt gevormd door Jolanda Liebregts, Rachel Reintjes, Karika van Hemert, Marlou Dankers en Esther Feijen – de Jong, Manon Vriezen, Susan Uijttewaal en Kelly de Jong.

Peters Datapraatje wordt mogelijk gemaakt door Peter Achterberg

Editing: Joost Dikker Hupkes

Zeegeluiden en muziek van Zapsplat

Je kan ons vinden op:

www.verloskundigbaken.nl

Linkedin: Verloskundig Baken

Instagram: @verloskundig_baken

Facebook: Verloskundig Baken

Twitter: @verloskundigb

Wil je ons steunen dan kan dat met een kleine maandelijkse bijdrage via petje.af en ook door een eenmalige donatie via deze link.

Eén reactie op “60: Pre- en perinatale psychologie met Anna Verwaal”

  1. Iris de Bruijn schreef:

    Lieve Dames,
    Sinds 2018 ben ik werkzaam als kraamverzorgende en erg geïnteresseerd in dit onderwerp. Ik mag mezelf gelukkig prijzen dat ik in mijn opleiding het vak Kraamzorg en anatomie en fysiologie door verloskundige Lonneke van Houten gegeven werd. Zij schreef het boek Hechtingsplan en door haar is mijn interesse gegroeid over dit onderwerp. Ik heb al vele bevallingen mogen assisteren en probeer ook altijd het gevoel van de pasgeborene te bespreken met de ouders. En vertel ook dat het belangrijk is om de geboorte met je kindje te bespreken. Sommige mensen vinden dit nog best een beetje raar maar ik denk dat als wij het samen veel bespreken het vanzelf meer normaal wordt. Lonneke leerde ons ook dat pasgeborenen het helemaal niet prettig vinden om omhoog gehouden te worden om te laten zien hoe ze in de baarmoeder hebben gezeten voor de foto. Toch zijn er nog steeds verloskundigen die dit doen. Dit is eigenlijk al een begin van bewustwording.
    Bedankt weer voor deze mooie podcast met Anne Verwaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *