Verloskundig Baken
Verloskundig Baken
30: Verlies in de eerste helft van de zwangerschap met Cindy Kirkilis-Kramer en Miriam van Kreij
Loading
/

AFLEVERING OMSCHRIJVING

Bij geboortezorg denk je aan beschuit met muisjes, blije ouders en trots zorgverleners. Toch is dat echt niet altijd het geval! Verlies en het begeleiden van verlies is ook zorg die binnen de geboortezorgketen gegeven wordt. Deze aflevering praten we met Miriam van Kreij en Cindy Kirkilis-Kramer over verlies in de eerste helft van de zwangerschap. En of dat nu gaat om een miskraam, een abortus, zwangerschapsafbreking of een EUG, dit verlies heeft allemaal zijn eigen begeleiding nodig. Altijd al willen weten wat het verschil is tussen miskraam coaching en de begeleiding van een verloskundig zorgverlener bij een miskraam? Je hoort het in deze aflevering!

Shownotes, doneren, of meer info over Verloskundig Baken: www.verloskundigbaken.nl

GASTEN

Cindy Kirkilis – Kramer kan je hier vinden op LinkedIn.

Ze is ook te vinden op Instagram.

www.pureloss.nl

Miriam van Kreij kan je hier vinden op LinkedIn.

Foto credit: Lyanne Oussoren

SHOWNOTES

Peters datapraatje

Deze podcast geen datapraatje van Peter helaas, maar dat komt er wel weer aan!

Verlies in de eerste helft van de zwangerschap

Begeleiding

Link gratis folders bij miskraam: Hier vind je folders over het emotioneel herstel, praktische tips bij missed abortion en ook steun door de omgeving.

 

Link gratis visualisaties voor moeders met missed abortion, zwangerschapsbeëindiging en IUVD, met name voor ‘wachtijd’ vanaf het nieuws of beslissing tot de bevalling. Om vanuit verbinding afscheid te nemen.

Nascholing

Op de website van Miriam: Miskraambegeleiding kan je de verschillende scholingen terugvinden die zij biedt.

 

Boeken

Miriam is de auteur van 3 boeken rond miskramen en abortus:

Foto credit:Lyanne Oussoren

Op www.miskraambegeleiding.nl kan je gratis het e-boek ‘5 tips voor verloskundigen over miskramen’ downloaden.

 

Artikelen

Cindy schreef een artikel voor Bestself magazine dat vind je hier.

 

Podcasts met persoonlijke verhalen over miskraam, abortus en verlies

Podcasts Weg en Taboebs. De Vlaamse Elke is heel open over haar abortus. En over hoe ze omging met het verdriet waar ze voor haar gevoel geen recht op had. Weg, aflevering 8 en Taboebs, aflevering 2

Podcast Trillingen van Braakbal.be. Hierin vertellen Hannelore en Jolien over een keuze die ze moesten maken tijdens hun zwangerschap. Allebei kregen ze bij de NIP-test te horen dat hun kindje het syndroom van Down had.

Podcast Vaderklap. In aflevering 14 is Bob aan het woord. Hij vertelt over het afbreken van de zwangerschap omdat bij 6 maanden zwangerschap bleek dat afbreken van de zwangerschap omdat bij 6 maanden zwangerschap bleek dat hun zoontje het Tarsyndroom bleek te hebben.

Podcast De tweede gaat in aflevering 6 over de tweede die niet kwam. Je hoort ervaringsverhalen van koppels die overwegen om de zwangerschap af te breken, onder andere als gevolg van extreme zwangerschapsmisselijkheid ofwel hyperemesis gravidarum (HG).

Podcast Kan je even langskomen? Hier hoor je Lucas, die onverwacht vader wordt. In de eerste aflevering vertelt hij hoe ze in gesprek gingen over een eventuele abortus.

Podcast Verwachting. In het begin van aflevering 30 vertelt Nina over de invloed van haar abortus op de gewenste zwangerschap daarna.

De podcast aflevering 22 over verbinding maken met kindje in je buik, zeker ook voor moeders in de zwangerschap na verlies.

De Podcast Mama’en aflevering 19:  Een gesprek over miskramen en ruimte voor herstel (met persoonlijke verhalen van Nina, Kim en andere vrouwen) met ayurveda-coach en yogadocente Kim van der Veer.

ACHTERGROND VAN DE PODCAST

Met deze podcast willen we een podium geven aan vernieuwende onderwerpen binnen de geboortezorg. Hiermee willen we het gesprek opgang brengen en zorgverleners binnen de geboortezorg inspireren.

Verloskundig Baken is een samenwerking tussen Jolanda Liebregts, Marieke Smith, Rachel Reintjes, Karika van Hemert en de presentatoren van deze podcast Kirsten Schatorjé en Myrna Knol

Editing: Joost Dikker Hupkes

Zeegeluiden en muziek van Zapsplat

Je kan ons vinden op:

www.verloskundigbaken.nl

Instagram: @verloskundig_baken

Facebook: Verloskundig Baken

Twitter: @verloskundigb

Een voicemail achterlaten op: 06-82858646

Wil je ons steunen dan kan dat met een kleine maandelijkse bijdrage via petje.af en ook door een eenmalige donatie via deze link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *